برنج ایرانی را دریابید !

فصل دروی محصولیست که به سبب رنج و زحمت به دست آوردن آن، آنرا برنج نامیده‌اند. فکرش را بکنید، کشاورزی  صبح با طلوع خورشید لباس کار می پوشد و برای درو به مزرعه می رود، مزرعه ای پر از آب و گِل و لجن، هوا هر لحظه گرم تر و شرجی تر می شود، با کمری دولا، پای های گِل آلود و خیس عرق خوشه های زرین برنج را درو می کند.شب خسته و کوفته، آنقدر در گِل دولا راه رفته است که رمق ندارد، کف اتاق ولو می شود و از خستگی چرت می زند، تلویزیون را روشن می کند. رسانه دولتی، دارد تبلیغات برنج می کند، خوب دقت می کند  تبلیغات برنج خارجی با قد و رنگ آنچنانی … می زند فوتبال ببیند، دور زمین تبلیغات برنج خارجی

سرش را روی دستش می گذارد و به گرفتاری ها، بدبختی ها، قرض و بدهکاریش …  فکر می کند. می گویند مجلس از صدا و سیما خواسته که تبلیغات برنج خارجی پخش نکند، آیا فقط همین مسئله کافی است ؟

خوشه های زرین برنج با کاه یا همان کُلَش درو می شوند، یک روز زیر آفتاب می مانند و سپس جمع آوری می شوند. شالی ها خرمن می شوند و کُلَش از دانه ها یا همان شَلتوک (برنج با پوسته ی دانه) جدا می شوند شلتوک ها به گرمخانه برده می شوند و در دما و زمان مشخص و معین خشک می شوند و پس از آن به دستگاه پوست کنی برده شده و در آن دستگاه پوسته شَلتوک از دانه جدا و برنج سفید، خوش بو و خوش تراش به دست می آید.

موضوع سخت تر و حساس تر و مفصل تر از این حرف هاست اصلا کیفیت و کمیت محصول در این مراحل رقم می خورد. سالانه بیش از چهار میلیون تن شلتوک تولید می شود که فقط 230000 تن آن به برنج سفیدِ قد بلند و خوش تراش تبدیل می شوند بقیه شکسته و در واقع جز ضایعات محسوب می شوند و این درصد بالای شکستگی بستگی به عوامل زیادی از مزرعه تا کارخانه شالیکوبی دارد.

–         بارش باران در فصل درو و خوب خشک نشدن کُلَش و محصول درو شده.

–         دستگاه های خرمن کن.

–         چگونگی خشک کردن شلتوک ها در گرم خانه های سنتی و مدرن مثل مدت زمان خشک کردن، میزان حرارت، درصد رطوبت و …

–         کارخانه شلیکوبی که خود مفصل تر از همه است.

با این درصد بالای ضایعات به طبع محصولی که به بازار مصرف عرضه می شود کافی نیست و ناگذیر باید یه فکری کرد.

این فکر را کشورهای تولید کننده برنج کرده اند که در کشور ما ساده ترین راه انتخاب شده خرید و وارد کردن برنج ارزان و قد بلند و خوش تراش خارجی.

اما خارجی ها چه کرده اند …

Pics1
شلتوک

یکی از اصلی ترین کارها: تکنیک پاربویلینگ است.

هدف اصلی پاربویلینگ کاهش درصد شکستکی برنج است. (بر خلاف کشور ما) شلتوک ها را پس از خرمن و قبل از بردن به گرمخانه در دمای مشخص و در زمان معین با آب به اندازه رطوبتی معین خیس می کنند. سپس در دیگ های مخصوص تحت فشار و دمای مشخص نیم پخت می کنند سپس در مدت زمان مشخص و با دمای معین رطوبت شلتوک های نیم پخت را به تقریباً 7 درصد می رسانند. در پاربویلینگ با ژلاتینه کردن نشاسته و حذف و پر کردن ترک های دانه برنج باعث افزایش مقاومت دانه برنج نسبت به تنش های اعمال شده در حین عملیات شالیکوبی می شود و درصد شکستگی را به نحو چشمگیری کاهش می دهد و با این روش درصد عملکرد نیز افزایش یافته و به دلیل نفوذ سبوس به داخل دانه درصد سبوس به طور چشمگیری کاهش می یابد و البته این تکنیک در کنار موارد دیگر (مکانیزاسیون، کاشت ارقام اصلاح شده و پر محصول و همه …) یعنی افزایش درصد محصول.

تکنیک پاربویلینگ اگر چه شکستگی را به نحو چشمگیر کاهش می دهد ولی:

طعم، عطر، رنگ و کیفیت پخت را هم تغییر می دهد. برنج هایی سفیدِ سفید، قد بلند و کشیده که موقع پختن بلند تر هم می شوند ولی با طعمی که حداقل برای مردم کشور ما خوش نمی آید و حتی طرز پخت آن برنج های نیم پخت با برنج های داخلی فرق می کند.

تبلیغات، ارزانی و فراوانی این برنج ها را وارد سفره ایرانی کرده است و فاجعه در راه است، فاجعه تغییر ذائقه ایرانی.با تغییر ضائقه ایرانی فاتحه برنج داخلی خوانده می شود.

چند سال پیش چایکارهای لاهیجانی تابوتی را پر برگ چای کرده و در شهر تششیع کردند و فریاد می زدند چای ایرانی مُرد.

نگذاریم برنج ایرانی هم بمیرد … حکایت این برنج مثل موسیقی این روزهای ما می شود، وقتی هر چرندی را به خورد گوش مردم می دهند دیگر فرق موسیقی خوب با بد مشخص نمی شود، برنج هم همین طور وقتی برنج خارجی به خوردت بدهند دیگر برنج بینام، صدی ، هاشمی و … مزه اش از یادت می رود.

پ.ن1: سه شنبه ای که گذشت دومین قرار دوستان وبلاگ نویس بود، جای شما خالی. +

پ.ن2: چهل چهارمین سالگرد تولد ناخدا تورج مهربان هم بر ایشان مبارک. +

پ.ن3: مطالب فنی بالا را یکی از دوستان اهل فن در اختیارم گذاشتند، که از پشت همین تریبون از ایشان تشکر می کنم.


Advertisements

7 پاسخ

  1. سلام میثم جان
    آقا گل گفتی، آقا از درد دل ما گفتی …
    وای به روزی که بگندد نمک:
    چند وقت پیش مهمان داشتم خانم دوستم بر میگرده به ما میگه: برنج شما خوب پخت نمیشه، قد نمی کشه، چرا از برنج … استفاده نمی کنید؟
    دلم میخواست … بگذریم
    فکرش رو بکن این خانم هرگز برنج ایرانی نخواهد خورد.
    آقا هنوز زمین های حاصلخیز جلگه سفید رود تسطیح عراضی نشدند، هنوز ما داریم به روش پدران، پدران گذشته خودمان کاشت و برداشت می کنیم، به جای خرمن کوب برنج از کنباین گندم استفاده میشه
    اونوقت حاج خانم تو تل کور تشریف دارند ولی برنج خارجی سر سفره رو خوب می بینند!!!!
    سپاس و بدرود
    سلام داداش فرزاد
    خودمونیم دل خودت هم خیلی پر بودا 🙂

  2. برنجهای وارداتی پاکستاني و هندي سرطان زا می­باشند
    برنجهای وارداتی پاکستاني و هندي سرطان زا می­باشند

    تذکر فوق­العاده مهم و فوری فوری فوری

    برنجهای وارداتی پاکستاني و هندي برای دوام بيشتر در انبارها و جلوگيری از قارچ و کپک و پوسيدگی و نيز جلوگيری از شپشک توسط مواد گوگردی به همراه گروه غير اشباع خانواده فنل بخار داده شده­اند. اين مواد بغايت سرطان زا می ­باشند و حتی در صورت شتشوی برنج و يا جوشاندن و آبکشی برنج آسيب­های نابود کننده و مخرب آن کم نمی­شود. سرطان­های معمول با اين مواد از نوع Leukemia (سرطان خون و مغز استخوان) و Sarcoma & Bone Cancer (سرطان بافتهای نرم و استخوان) می باشد. برای رضای خداوند و جلوگيری از آسيبهای جانی جبران ناپذير به هموطنانمان با همه امکانات اطلاع رسانی کنيد.

  3. سلام
    چقدر سخته اين همه زحمت بكشي و آخرش بيان و بزنن تو سر محصول … از همه بدتر اين كه دولت هم حمايت چنداني نمي كنه… همه برنجها مونده و كسي نيست كه بخره
    ….
    هميشه براي من سوال بود كه چطور مي گن اين برنجها چه آب زياد بريزي چه كم بريزي خوش پخت ميشه نگو از قبل نيم پختش كرده بودند
    ممنونم از اطلاعات جديد…

  4. بله بله تائید می شود. مخصوصا برنج شمال رو البته:)

  5. وقتی که دولت مهرورز با یک واردات ساده و البته کلان ضمن پرکردن جیب دلالان، کشاورز بدبخت شمالی را به فلاکت می‌کشد، البته لازم است مراسم تشییع جنازه برنج هم برگزار شود.

  6. برنج ایرانی را دریابید!
    یک گیله مرد

  7. آقای احمدی نژاد بجای هدفمندی یارانه ها بیاد جلوی واردات برنج خارجی رو بگیره که از هر یارانه ای واجب تره مگه نمیگه که میخواد با این کار باعث رونق اقتصاد بشه؟ بیاد جلوی واردات برنج خارجی رو بگیره تا باعث رونق اقتصاد کشاورزان بشه

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: